вести-глава

Вести

Забелешки за купување пружини за гаражни врати

1. Пружински материјал: Пружината на вратата од гаражата има два главни материјали, едната е челична жица, другата е нерѓосувачки челик.Цената на челичната жица е ниска, но издржливоста не е висока, лесно се 'рѓосува;Цената на 'рѓата е релативно висока, но издржливоста е висока и не е лесно да се рѓосува.

30

2 .Должина на пролетта: Кога купуваме пружини за гаражни врати, треба да внимаваме на должината.Различни должини може да се применат на различни марки и модели на гаражни врати.Треба да ја изберете вистинската пружина за специфичната должина на вратата од гаражата и точно да ја измерите должината на вратата од гаражата пред да ја купите.

3. Јачина на пружината: Јачината на пружините на гаражните врати е поврзана со тежината и големината на вратата.Ако се избере погрешна јачина на пружината, вратата може да не се избалансира, па дури и да не се затвори.Треба да ја изберете вистинската јачина на пружината врз основа на тежината и големината на вратата.

4. Инсталација на пружина: Постојат два главни начини на инсталација на пружината на гаражните врати, едниот е истегнување, другиот е торзија.Различните методи на инсталација имаат различни ефекти врз рамнотежата и стабилноста на гаражните врати.Изберете соодветен метод за инсталација врз основа на моделот на гаражна врата.

31

5. Пролет бренд: се обрне внимание на изборот на бренд при купување, изберете добро познат бренд пролет може да се обезбеди квалитетот и услугата живот.Во исто време, некои марки на пружини може да бидат погодни за различни марки и модели на гаражни врати, што може да ја подобри флексибилноста и селективноста при купувањето.

Апликација за торзија на гаражна врата

Врати со висок и вертикален лифт
· Извртување на гаражни врати на пруги
· Тешки надземни врати на индустриски пристаништа за товарење
· Гаражни врати со шарки
· Повеќето други стилови на станбени и комерцијални автоматски и рачни гаражни врати
.Станбени пресечни гаражни врати

Торзионата пружина ја балансира тежината на вратата на блендата за да обезбеди лесно кревање.


Време на објавување: мај-17-2023 година